pietricica turism

Un individ în vârstă de 30 de ani, din Tămășeni, a fost ridicat de polițiștii din localitate, în ziua de 8 ianuarie, în baza unui mandat european de arestare, emis pe numele lui. De altfel, Cristian Fabian era urmărit internațional pentru o infracțiune comisă în Scoția, în anul 2015, și anume ”întreţinere de relaţii sexuale prin constrângere”.

”În fapt, la data de 05.04.2015, în timp ce se afla în oraşul Bellshill, din Scoţia, tânărul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o femeie împotriva voinţei acesteia”, a declarat agentul Georgiana MOșu, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț. ”Iniţial a fost eliberat pe cauţiune, iar în martie 2016, întrucât nu s-a prezentat la instanţa de judecată, a fost dat în urmărire internaţională. Bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău care a emis ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, persoana în cauză fiind depusă în arestul IPJ Bacău, urmând a fi prezentată Curţii de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare”.

După încheierea procedurilor în instanță, Cristian Fabian va fi extrădat, în vederea derulării anchetei și a judecării pentru fapta pe care a comis-o.

Cristina MIRCEA