Un individ arestat la domiciliu a convins o femeie să fure 11.000 de lei dintr-un seif, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDan Florin Pucean, un individ în vârstă de 31 de ani, din Voluntari, Ilfov, a fost arestat de Judecătoria Piatra-Neamț ieri, 17 aprilie, pentru instigare la furt calificat.

Din investigațiile efectuate a reieșit că, în noaptea de 13/14 aprilie 2021, profitând de relația de afinitate pe care ar fi avut-o cu o angajată a unei unități comerciale, în vârstă de 26 de ani, din Piatra Neamț, cel în cauză ar fi determinat-o să pătrundă fără drept în sediul societății, iar din seiful cu valori, aceasta ar fi sustras aproximativ 11.000 de lei. După comiterea acestei faptei, bărbatul s-ar fi deplasat spre municipiul București. De asemenea, activitățile investigative desfășurate de polițiști au relevat faptul că bărbatul se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Polițiștii l-au identificat pe individ și, în ziua de 16 aprilie, au efectuat o percheziție la domiciliul lui, după care l-au adus la Piatra-Neamț la audieri, l-au reținut și l-au prezentat procurorului de caz, care l-a trimis în fața instanței.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului P. D.-F., aflat în stare de reţinere în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cercetat în dosarul penal nr. 1432/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra – Neamţ, pentru comiterea unei instigări la infracţiunea de furt calificat, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17.04.2021 şi până la data 16.05.2021, inclusiv”, a decis instanța.

Tânăra care a furat din firma la care este angajată (Profi) a fost plasată sub control judiciar, din ziua de 16 aprilie.

Activitățile efectuate pentru prinderea infractorului au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, cu implicarea polițiștilor de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și Poliției orașului Voluntari.

Dan Florin Pucean are antecedente cel puțin interesante nu doar pentru ”banale” furturi, ci și pentru înșelăciuni cu prejudicii importante. De exemplu, în perioada iunie 2012-ianuarie 2013, el a creat un grup infracţional format din şapte persoane, care au pus în vânzare, pe site-ul www.okazii.ro, telefoane mobile de ultimă generaţie. Au fost create peste 700 de conturi fictive pe un site-ul  de comerţ online, prin care se puneau în vânzare, pentru sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei, telefoane mobile de ultimă generaţie: Iphone5, Iphone4S, Samsung Galaxy S3, HTC OneX.

Membrii grupului le spuneau clienților că telefoanele se achiziţionează doar cu plata unui avans. După ce încasau avansul, îi sunau pe clienţi pentru a le comunica faptul că s-a produs o eroare în sistemul de expediere a coletului cu presupusul telefon mobil cumpărat. Ca urmare, le solicitau să achite din nou suma respectivă de bani.

Anchetatorii au identificat peste 200 de persoane înşelate, prejudiciul cauzat ridicându-se la 50.000 de lei doar pentru intervalul iunie 2012 – ianuarie 2013.

C.M.

 

Articolul precedentDorel lovește din nou! Magistrala de gaz din Săbăoani spartă
Articolul următorCasă în flăcări la Bodești de la un cablu electric defect