0:00

Un fumător a ”curățat” 4 hectare de miriște la Tupilaţi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ciuda tuturor apelurilor făcute de pompieri și a faptului că au fost inclusiv accidente rutiere provocate de perdelele de fum degajate de vegetația care ardea, județul Neamț se menține în top în privința incendiilor de miriști. Fie că sunt intenționate, fie că sunt urmare a neglijențelor, mai că nu există zi în ultima lună în care să nu fi fost anunțate la 112 incendii de vegetație. Miercuri, 7 septembrie, au fost două, din care unul de amploare. Și ambele au avut aceeași cauză: fumatul în locuri nepermise.

Primul apel a fost la ora 11:32, iar o autospecială de la Detașamentul Piatra-Neamț a plecat spre Dumbrava Roșie, unde a ars vegetația de pe 500 mp. La intervenție au participat și doi voluntari din cadrul serviciului comunal.

Al doilea incendiu a fost anunțat imediat după ora 16:00, pe un teren din comuna Tupilați. Pentru că suprafața afectată era de 4 hectare, pompierii au intervenit cu două autospeciale, iar SVSU Războieni le-a venit în sprijin cu încă o mașină.

ISU Neamț recomandă fumătorilor să fie prudenți, să nu arunce resturile de țigări aprinse la întâmplare și, în niciun caz, pe câmp sau în pădure, unde riscul de izbucnire a unui incendiu este foarte mare, având în vedere că n-a plouat de mult timp, iar vegetația este uscată. (C.M.)

Articolul precedentFOTOGRAFII PMP a făcut curățenie generală în cimitirul evreiesc
Articolul următorGALERIE FOTO Batalionul Infanterie 151 „Lupii negri” – o nouă misiune în Afganistan
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.