Andru Botezatu (25 de ani), din Piatra Neamț, un DJ care vindea droguri tinerilor care se distrau în cluburi, a primit 8 ani și 2 luni de închisoare pentru ”activitatea” sa extraprofesională. Tribunalul Neamț l-a condamnat, în primă instanță, dar sentința poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău, care va pronunța hotărârea definitivă.

Andru Botezatu a fost arestat arestat în vara anului 2018, fiind prins în flagrant când ridica de la poștă un colet cu ecstasy, cocaină și timbre impregnate cu LSD. El a fost anchetat și trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată, introducere în ţară de droguri de mare risc în formă continuată și deţinere de droguri de risc pentru consum propriu,

”Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Confiscă de la inculpat: 0.91 grame rezină cannabis aflate în plic sigilat cu sigiliul MAI 19372; 5 comprimate albastre, care conţin ca substanţă activă MDMA (contraprobă nr. 1); 5 comprimate galbene, care conţin ca substanţă activă MDMA (contraprobă nr. 2) situale în plic sigilat cu sigiliul MAI 19357, 105 comprimate albastre, care conţin ca substanţă activă MDMA (probă nr. 1); 90 comprimate galbene, care conţin ca substanţă activă MDMA (probă nr. 2) situate în plic sigilat cu sigiliul MAI 19357, depuse la IPJ Iaşi conform dovezii seria IS/H – 630606. În temeiul art. 112 alin. 1 lit. a C. pen, art. 16 al. 2 din Legea nr. 143/2000, confiscă de la inculpat de 180.900 lei, bani proveniţi din comercializarea drogurilor de risc şi mare risc”, a mai decis instanța.

Andru Botezatu nu și-a recunoscut faptele, iar în timpul procesului, când a primit arest la domiciliu, a solicitat instanței să fie lăsat să lucreze între orele 16 și 24.

C.M.

Articolul precedentAtenționare specială meteo pentru zona Moldova
Articolul următorOfițer de jandarmi răpus de boală la 43 de ani, va fi îngropat cu onoruri militare