pietricica turism

Zonă cunoscută ca ”depozit” de muniție din Al Doilea Război Mondial, pădurea Arinosu, din comuna Ion Creangă, a fost scena unor noi ”descoperiri”, în ziua de 21 martie. Un detectorist, care a găsit un proiectil perforant trasor de calibru 47 mm a fost cel care a dat alarma.

La locul evenimentului s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care a ridicat un proiectil perforant trasor calibru 47 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii”, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Muniția a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 23 de ani, cu ajutorul unui detector de metale. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale şi a mai descoperit :6 proiectile perforante trasoare cal. 47 mm; o lovitură de aruncător cal. 50 mm; un focos pentru lovitură de artilerie și două cartușe cal. 7.92 mm”.

Având în vedere că este sezonul în care se fac lucrări agricole, dar oamenii umblă și prin păduri după urzici, ISU Neamț le recomandă tuturor celor care găsesc elemente de muniție să nu le atingă și să sune imediat la 112.

C.M.