Un copil de 13 ani s-a ales cu arsuri de gradul II încercând să aprindă focul cu benzină, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn băiat, în vârstă de 13 ani, din satul Veja, comuna Stănița, a încercat să aprindă focul, sâmbătă dimineața, 27 august și a folosit o sticlă de benzină, potrivit informațiilor furnizate de locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. Într-un moment de neatenție, flacăra puternică formată în sobă a ajuns la mâinile copilului, care a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 15% din suprafața corporală.

Un echipaj SAJ Neamț l-a tansportat de urgență la Centrul de Primiri Urgențe Roman, medicii urgentiști solicitând transportul interclinic la o unitate din Iași. În cursul aceleași zile, băiatul a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași, unde a primit îngrijirile necesare în caz de arsură.

Inițial medicii romașcani au apreciat că suprafața corporală afectată de arsuri ar fi de 30%, însă medicii ieșeni au apreciat că aceasta este mai mică.

„A fost internat un copil din localitatea Stănița, judetul Neamț, cu arsură prin flacără grad IIA – IIB, dar din fericire are o suprafată de arsură de 15% (nu de 30%). Starea generală este bună, prognostic foarte bun”, a pecizat dr. Sidonia Susanu, medic în cadrul Unității Funcționale de Arși din cadrul Secției de Chirurgie Plastică reparatorie a spitalului ieșean.

A.C.

Articolul precedentIonel Arsene a descoperit esența democrației
Articolul următorComunicat de presă. Modernizarea Grădiniței cu program prelungit Nr. 2 din Piatra-Neamț: soluții și responsabilități
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.