aleho
pietricica turism

Supărat tare pentru că doi polițiști i-au stricat seara, Răzvan Vlaicu, din Crăcăoani, un cetățean onorabil, liberat anul trecut din penitenciar, în baza Legii recursului compensatoriu, a încercat să-l mănânce de viu pe unul dintre agenți. S-a întâmplat duminică seara în fața unui bar din localitate, unde se adunaseră la băut mai mulți proprietari de căruțe. Fiecare și-a lăsat atelajul așa cum i s-a părut mai convenabil, ultima grijă a tuturor fiind siguranța traficului, la vreme de noapte. Doi agenți de la Secția Rurală Crăcăoani s-au dus la fața locului și i-au pus pe căruțași să-și mute atelajele. Câțiva au înțeles problema și au plecat spre casă.

Răzvan Vlaicu s-a considerat extrem de lezat în dreptul lui de a bea în ce bar dorește el, până la ce oră dorește el, și a început să înjure și să amenințe polițiștii cu moartea. În culmea crizei de furie, după ce-a spus că-i mănâncă de vii, l-a mușcat de braț pe unul dintre agenți. Simplele injurii și amenințări erau suficiente pentru un dosar de ultraj, mușcătura n-a fost decât suplimentul care a condimentat povestea. Individul a fost imobilizat, reținut, dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamț, iar ieri în fața instanței.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului:VLAICU RĂZVAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 257 alin. 1 şi 4 din Codul penal raportat la art. 193 alin 2 din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin.1 din Codul penal pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 04.02.2019 până la data de 05.03.2019, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Vlaicu Răzvan. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 04.02.2019, ora 15:36, în prezenţa inculpatului, asistat de apărător ales, şi în absenţa procurorului”, a decis instanța.

Răzvan Vlaicu este recidivist, condamnat pentru furt împreună cu alți inculpați, dar și pentru tăiere fără drept de arbori. (C.M.)