0:00

Un calculator defect și întârziații au băgat bacalaureatul în „prelungiri”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit calendarului examenului de bacalaureat, vineri, 24 iunie, se încheie proba evaluării competențelor digitale (D).

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț au anunțat că ar fi putut să termine socotelile cu această probă chiar mai devreme, pe 23, însă din cauza unui calculator care s-a defectat și a unor concurenți întârziați, unele comisii de evaluare și-au prelungit șederea în centrele de examen.

Marți (21 iunie – n.r.), câțiva candidați, din zona Romanului, au întârziat, motivând că s-a stricat mijlocul de transport cu care făceau naveta. Au întârziat la centrele: Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra-Neamț, Colegiul Tehnic Miron Costin din Roman, Colegiul Tehnic Ion Creangă Târgu-Neamț și Colegiul Tehnic Petru Poni Roman. La centrul de la LPS Roman s-a defectat calculatorul, iar proba a fost reprogramată. Toate cererile de reprogramare a celor care au întârziat la această probă au fost acceptate”, a precizat prof. Mircea Corlățeanu, vicepreședintele comisiei județene de bacalaureat.

De luni, 27 iunie și până vineri, 1 iulie este programată evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. (M.T.)

Articolul precedentMotivul neaşteptat al invalidării primarului de Roznov
Articolul următorBicicliştii care sărbătoresc ia românească, păziţi de poliţie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.