În contextul psihozei naționale declanșate de agresiunile comise asupra copiilor și adolescenților, fotografia unui bolnav psihic, prezentat drept un potențial pericol pentru copiii de la Școala nr. 5 din Piatra-Neamț, este distribuită pe Facebook, pe grupurile din Neamț și din Piatra-Neamț, însoțită de un mesaj de avertizare. Bărbatul respectiv este internat, de două zile, în secția de psihiatrie a Spitalului Județean Piatra-Neamț și se află în atenția poliției din anul 2013. Atunci a fost reclamat de părinții unei fetițe de clasa a III-a pe care a pupat-o pe obraz și i-a spus să mergă cu el la un suc. Ulterior, s-a aflat că fetița în cauză nu a fost singura abordată de bărbat, iar conducerea școlii a luat măsura să interzică accesul adulților în curte.

Acum, după 6 ani, bărbatul a fost văzut, din nou, în preajma școlii, ba chiar pe terenul de sport după cum susțin cei care au făcut postarea. Este foarte bine ca oamenii să fie vigilenți și să-și protejeze copiii așa cum cred ei mai bine. Însă, când este vorba despre un bolnav psihic, aflat sub tratament și internări repetate, este nevoie de un alt tip de comportament. Inițiativa de a-i da o ”lecție” și ideea de a-l ajuta să ajungă direct la Borzogheanu chiar nu sunt dovezi de înțelepciune. Mai ales că bolnavul n-a făcut rău, niciodată, nimănui. Mai mult, este afectat de faptul că se află în divorț și are 3 copii minori, pe care nu are dreptul să-i vadă.

C.M.

2 COMENTARII

  1. Tot un bolnav psihic aparent neagresiv si lasat liber dupa cativa ani a omorat un om nevinovat,asa ca nu-l luati in brate sa-l ia la un ospiciu unde ii este locul niciodata nu stii ce le poate trece prin cap

Comments are closed.