incendiu casaUn bătrân de 82 de ani din Borca a fost trezit de un vecin şi ajutat să iasă din casa care luase foc, în seara de 19 august, aproape de ora 23. Tot vecinul respectiv a sunat la 112 şi a chemat pompierii, care s-au dus la locul intervenţiei cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD. Când au ajuns, militarii au constatat că ardeau acoperişul casei şi bunurile dintr-o încăpere, existând pericolul extinderii incendiului către cele două anexe gospodăreşti, aflate una la trei, cealaltă la cinci metri de casă. După o oră şi jumătate, incendiul – izbucnit din cauza unui scurtcircuit la un cablu electric defect, a fost lichidat. Acoperişul casei, pe o suprafaţă de 150 mp, şi absolut toate obiectele dintr-o cameră s-au făcut scrum.

Tot în seara de 19 august, pompierii din Roman au trezit un bărbat care locuieşte la etajul I al unui bloc de pe strada Gloriei. Vecinii au sunat la 112 şi au spus că iese fum din apartament, dar nu răspunde nimeni la uşă. Militarii au intrat pe geam şi au constatat că fumul provenea de la o oală lăsată pe aragaz de proprietarul care între timp adormise buştean.

Joi, 20 august, dimineaţa, la ora 3,28, un bărbat din Bălţăteşti a chemat pompierii spunând că arde anexa din curtea unui vecin, iar bucăţile de azbociment de pe acoperiş pocnesc şi sar în toate părţile. Patru vecini au încercat să limiteze incendiul care ameninţa casa, aflată la doar un metru şi jumătate distanţă, pînă la sosire militarilor. După o oră şi jumătate, flăcările – care au mistuit 150 mp de acoperiş, diverse bunuri de uz gospodăresc şi o tonă şi jumătate de fân, a fost lichidat.

Militarii au stabilit că totul s-a întâmplat din cauza unei afumători lăsate nesupravegheate. (C. MIRCEA)

Articolul precedentElevi nemulțumiți de neacordarea manualelor școlare
Articolul următorBăiat dispărut de o lună şi jumătate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. si pompierii nu au actionat pentru stingerea incendiilor. pana ce nu au primit cate un plic cu bani, ca nu doar la medici s-a legalizat spaga. Asa e ?

Comments are closed.