***** ACTUALIZARE:

Bărbatul care și-a pierdut viața, soția lui și fiul lor sunt localnici, din Borlești, care și-au petrecut duminica la iarbă verde, cu cortul. Au făcut grătar, petrecerea s-a întins până târziu în noapte, iar la 2 dimineața bărbatul, care băuse foarte mult, a plecat spre un loc mai ferit.

Soția, care l-a văzut că se clatină, și-a trimis băiatul să-l ajute. Însă și tânărul băuse, astfel încât amândoi au căzut în râpă și s-au oprit în albia pârâului Nechit.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un bărbat în vârstă de 51 de ani și-a găsit sfârșitul într-o râpă adâncă de 10 metri, din satul Nechit, comuna Borlești, un pic mai la deal de mănăstire.

Pompierii au fost anunțați la ora 4, în această dimineață, despre faptul că bărbatul a căzut în râpă.

La fața locului s-au deplasat opt subofițeri, cu o autospecială de primă intervenție, salvare și prim ajutor, și o ambulanță SMURD, de terapie intensivă mobilă, din cadrul Detașamentului Piatra Neamț”, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Echipajele sosite la fața locului au găsit victima în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare, dar fără rezultat. O a doua victimă este fiul decedatului, în vârstă de 25 de ani, care a încercat să-și salveze tatăl și a căzut și el în râpă. Tânărul a fost transportat la spital, unde primește îngrijiri medicale pentru traumatismele suferite”.

Din informațiile obținute de echipele de intervenție, rezultă că bărbatul în vârstă de 51 de ani a ajuns în râpă în timp ce căuta un loc mai retras ca să-și rezolve niște necesități fiziologice. (C.M.)