Un bărbat de 44 de ani, din Tupilați, și-a dat foc la casă, în după amiaza de 18 iulie, după o ceartă cu fiul său, care are 19 ani. Polițiștii l-au reținut, sub acuzațiile de distrugere și violență în familie, iar astăzi, 19 iulie, îl vor prezenta Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive împotriva lui.

Cu ocazia cercetărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri cu fiul său, de 19 ani, bărbatul de 44 de ani ar fi stropit cu o substanță inflamabilă atât bunurile din locuință, pe care ulterior le-ar fi aprins, cât și bunurile din bucătărie care s-au aprins de la sursa de foc deschis a aragazului aflat în funcțiune. De asemenea, bărbatul l-ar fi stropit și pe fiul său cu aceeași substanță inflamabilă”, a declarat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman, și un echipaj de pompieri voluntari cu o autospecială de stingere de la SVSU Războieni. Au ars acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, și bunurile din cele trei camere ((mobilier, articole de îmbrăcăminte, materiale textile, aparate electrice și electrocasnice, documente de proprietate și de identitate etc). Două vecine, de 45 de ani și 79 de ani, au suferit atacuri de panică și au primit îngrijiri medicale la fața locului de la paramedici. De îngrijiri medicale a avut nevoie și fiul proprietarului, care la fel ca și vecinele, a refuzat transportul la spital.

C.M.

Articolul precedentUn bărbat s-a înecat în lacul Izvoru Muntelui
Articolul următorCoronavirus: Neamț a coborât pe locul 11 ca incidență. Situația în județele regiunii Nord-Est