ACTUALIZARE ORA 14: Scafandrii ISU Neamț au găsit cadavrul bărbatului, după aproximativ două ore de căutări, și l-au scos la mal. Conform procedurilor urmează ca medicii legiști să stabilească exact cauza decesului, după efectuarea necropsiei.

Actualizare: Polițiștii au stabilit că bărbatul avea 43 de ani și era din localitate. În după-amiaza de duminică a băut la un bar din apropierea pasarelei și, la un moment dat, s-a ridicat fără să spună nimic, și-a lăsat haina pe scaun și s-a dus și s-a aruncat în apă. În timpul căutărilor făcute în seara de 28 octombrie nu a fost găsit iar astăzi, 29 octombrie, începând cu ora 12.00, uzinarea apei va fi oprită, astfel încât scafandrii să poată face scufundări pentru a-l căuta.

Știre inițială: În această seară, 28 octombrie, cu câteva minute înainte de ora 18, un apel la 112 anunța că un bărbat s-a aruncat de pe pasarela din Slobozia (Roznov) în canalul Bistrița. La locul incidentului s-au deplasat pompierii cu o barcă și au început căutările. La intervenție s-au dus și scafandrii, însă, pentru că apa se uzinează și viteza de curgere în canal este foarte mare, nu se pot face scufundări.

Bărbatul, care pare să fi avut în jur de 40 de ani, după spusele martorilor, a reușit să iasă pentru câteva secunde la suprafață, însă imediat curentul apei l-a tras la fund. Pompierii militari continuă căutările doar cu barca și căngile din dotare.

C.M.