Un bărbat de 52 de ani din Cordun s-a jucat cu focul două seri la rând şi acum riscă să fie „ars” de instanţa de judecată. El a consumat alcool în serile de 2 şi 3 august şi, plin de curaj, s-a dus la locuinţa soţiei şi a făcut scandal. N-a mai contat că era obligat să respecte un ordin de protecţie conform căruia nu avea voie să se apropie la mai puţin de 100 de metri de casa respectivă.

„Având în vedere faptele, polițiștii au sesizat instanța de judecată pentru luarea măsurilor legale”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Totodată, în fiecare caz a fost întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de nerespectare a hotărârii judecătoreşti prevăzută şi pedepsită de art. 32 din Legea 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie”.

Poliţia Română derulează campania de prevenire a violenței intrafamiliale,“ARIPI FRÂNTE”, ce are ca scop informarea publicului larg cu privire la consecințele grave ale comportamentului abuziv manifestat în cuplu. Campania este prezentată în universități, licee, în spații publice intens circulate, iar ghidurile cu informații utile sunt distribuite în toate secțiile de poliție, la nivel național.

„Reamintim faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, a adăgat inspectorul Bulgărea.

Printre măsurile dispuse de instanţă se numără evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei şi obligarea acestuia la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de copiii acesteia sau faţă de alte rude ale acesteia ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate. Exact asta n-a respectat bărbatul din Cordun.

C.M.

Articolul precedentUn băiat şi-a înghiţit limba după impactul cu o maşină, l-a salvat un salvamontist
Articolul următorLotul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Județului Neamț în finala Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.