Un accident, care se putea termina urât, s-a petrecut în masivul Ceahlău, în timpul minivacanţei de 1 mai. Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Paşcani, care era băut, a căzut de pe stânca „Mireasa”, care se află lângă cabana Dochia. Şi a avut norocul să scape cu doar câteva zgârieturi.

„Bărbatul a căzut în gol de la 16 metri (echivalentul nivelului cinci al unui bloc de locuinţe), şi în mod absolut miraculos, a trecut, cu capul, la câţiva centimetri de o platformă de piatră aflată la jumătatea stâncii, apoi a aterizat pe un pâlc uriaş de jneapăn, care a atenuat căderea”, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ . „Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale numeroşilor turişti aflaţi pe terasa cabanei Dochia. La sosirea echipei de salvare era semiconştient, prezenta excoriaţii pe întreg corpul, o plagă la cap, o luxaţie de membru superior… şi doar atât”.

N-a fost, însă, singurul eveniment pe care l-au gestionat salvamontiştii. O femeie de 37 de ani, din Iaşi, care a suferit traumatisme la ambele picioare, un grup de turişti din Piteşti  a fost recuperat după ce s-a rătăcit, iar un bărbat de 43 de ani, din judeţul Neamţ s-a blocat într-o zonă de abrupt stâncos. A rămas blocat, noaptea, deasupra unor pereţi de aproape 200 de metri din masivul secundar Piatra Sură.

„Ultima operaţiune a durat 10 ore, din seara de 30 aprilie ora 22 până astăzi, 1 mai la ora 8, şi a fost o operaţiune de mare risc, derulată într-o zonă şi în condiţii deosebit de dificile”, a adăugat Raul Papalicef. (C.M.)

Articolul precedentL4 Programul play-off-ului * Pe cine avantajează?
Articolul următorNicolae Breban, laureatul ediţiei a II-a a Premiului „Ion Creangă”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.