Un banal scandal în familie s-a transformat într-o scenă demnă de un film de acţiune. Aseară, 19 decembrie, poliţiştii suceveni chemaţi să aplaneze un caz de violenţă în familie, în comuna Preuteşti, judeţul Suceava, s-au văzut nevoiţi să folosească armamentul din dotare asupra unui bărbat de 54 de ani, beat, care îi ameninţa cu cuţitul.

Fiul acestuia de 29 de ani a sesizat poliţia că tatăl său era agresiv cu mama sa şi cu el. Patrula de poliție ajunsă acasă la agresor l-au găsit pe acesta înarmat cu un cuţit. I-au cerut să arunce cuţitul şi să se liniştească, dar bărbatul s-a îndreptat spre ei, ameninţător, îndreptând arma către ei. Unul dintre poliţişti l-a somat din nou să arunce cuţitul executând şi un foc de avertisment în plan vertical. Pentru că omul a continuat să se apropie de poliţişti cu cuţitul, aceștia au tras asupra sa, rânindu-l în picior, dar un glonţ a ricoşat şi l-a rănit superficial în zona omoplatului pe tânărul de 29 de ani care semnalase scandalul.

„Au fost solicitate echipaje medicale pentru evaluarea celor doi, fără ca aceștia să prezinte leziuni care să le pună viața în pericol. În urma intervenției agresorul a fost imobilizat și dezarmat de cuțit. Activitățile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz atât sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, cât și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj“, a precizat comisarul şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava poliţiştii  efectuează și cercetări din oficiu pentru purtare abuzivă şi pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și asigurării cadrului procedural legal al utilizării armamentului din dotare.

Angela Croitoru

Articolul precedentApa Serv angajează electrician
Articolul următorTradiții și superstiții de Ignat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.