0:00

Știre actualizată. Un bărbat a încercat să se sinucidă cu un pistol de asomat porci, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare:  Bărbatul a fost găsit de ambulanţierii din Borca căzut la pământ, cu o rană în frunte, în stare gravă, semiconştient, sub influenţa alcoolului. Acesta a fost preluat pe traseu de un echipaj SAJ Neamţ şi transportat la spital, de unde a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof dr. Nicolae Oblu” Iaşi, la Secţia de Neurochirurgie.

Vecinii acestuia i-au auzit pe cei doi soţi certându-se chiar înainte ca bărbatul să încerce să-şi ia viaţa.

Știre inițială: Aseară, 17 august, în jurul orei 19,40, un bărbat de 51 de ani din satul Sabasa, comuna Borca ar fi încercat să-şi ia viaţa folosind un asomator pentru porci, informează serviciul de Ambulanță Neamț.

Soţia acestuia, în vârstă de 47 de ani, a fost cea care a anunţat poliţia.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital. Medicii urgentişti au considerat că starea acestuia este prea gravă şi au cerut transferul interclinic la o unitate medicală din Iaşi.

Polițiștii cercetează cazul într-un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„Arma de asomare este o armă utilitară, folosită pentru imobilizarea animalelor, prin supunerea acestora la un șoc mecanic, în scopul sacrificării ulterioare. Dispozitivul în cauză intră în categoria  de arme neletale cu destinația utilitară de asomare, putând fi procurată, în România, de orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani. 

Cu toate acestea, atragem atenția cu privire la manevrarea acestui dispozitiv. El poate fi folosit în condițiile legii, doar împotriva animalelor și doar în scopul pentru care este destinat, în astfel de condiții încât să nu cauzeze vătămări corporale persoanelor”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Un caz similar a avut loc în urmă cu mai puţin de o lună, la Piatra-Şoimului, atunci însă a fost vorba despre un accident care a avut consecințe tragice. Detalii despre acest caz găsiţi aici.

Vom reveni cu detalii.

Angela Croitoru

Articolul precedentRoman: Băieţel de 7 ani lovit de o maşină 
Articolul următorFOTO. Roman: Coliziune între un autoturism şi un autobuz
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.