Inginerul Constantin Neacșu, șeful Biroului tehnic din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, a fost dat în judecată chiar de instituția la care lucrează. Și a pierdut, în primă instanță.

Admite excepţia tardivităţii depunerii întâmpinării, invocată de reclamantul SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ PIATRA NEAMŢ. Admite acţiune formulată de reclamantul SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ PIATRA NEAMŢ în contradictoriu cu pârâtul NEACŞU CONSTANTIN, sens în care obligă pe acesta din urmă să plătească reclamantului suma de 58.336,5 lei, cu titlu de prejudiciu. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a decis Tribunalul Neamț, pe 24 aprilie.

După ce s-a declarat foarte afectat de hotărârea instanței, inginerul Neacșu ne-a declarat că totul i s-a tras de la un control al Curții de Conturi, din anul 2013: ”La data controlului n-au fost găsite niște echipamente pentru Nefromed, dar ele erau într-un depozit la Roznov, pentru că la spital se lucra. Curtea de Conturi, însă, a calculat niște dobânzi penalizatoare, iar spitalul trebuie să recupereze banii. Eu sunt foarte afectat de această decizie. Suma reprezintă salariul meu pe doi ani de zile. E foarte mult. Voi consulta un avocat și voi ataca decizia”.

În raportul Curții de Conturi se precizează: ”Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ (ordonator terțiar de credite) a procurat echipamente tehnologice şi materiale ce nu s-au concretizat într-o custodie reală, fiind, de fapt, o creditare a constructorului prin acordarea unui avans în sumă de 950 mii lei”.

Pentru recuperarea dobânzilor, nu doar inginerul Neacșu a fost acționat în judecată, ci și fostul manager al SJU de la acea vreme, dar dosarul s-a disjuns, pentru că numai inginerul Neacșu are contract de muncă. Fostul manager are termen în luna mai la Judecătoria Piatra Neamț, în cazul său nefiind vorba despre un litigiu de muncă. (C.M.)