Ultrajul la „cameramanul” Cănărău se cam „răstoarnă”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

După ce-a făcut un scandal naţional pe tema ultrajului la care a fost supus, Ioan Cănărău, liderul SNAP Neamţ, dar şi cei doi colegi ai săi care-l însoţeau, au fost reclamaţi pentru purtare abuzivă şi lipsire de libertate în mod ilegal. Dosarul a ajuns la Parchetul Roman, instituţia care va decide dacă poliţiştii s-au comportat corect.

În esenţă, doi indivizi care exageraseră cu băutura au făcut scandal, în ziua de 8 aprilie 2014, şi au fost duşi la sediul poliţiei locale, unde au înjurat poliţiştii. Chemaţi în sprijin, 3 agenţi de la Poliţia Roman, printre care şi celebrul Cănărău, au fost la rândul lor înjuraţi şi făcuţi  „zdrenţe”. Cănărău a filmat scena cu telefonul mobil, ca să arate dimensiunile ultrajului. După o tevatură întreagă legată de procedura de înregistrare a „evenimentului”, Parchetul Roman a decis ca scandalagiii să fie trimişi în judecată. Echipa de control venită de la Bucureşti să scuture „tematic” Poliţia Roman a decis, de asemenea, ca ofiţerul Iulian Băetanu de la Biroul rutier, care n-a scris cu nume, prenume, exact ce poliţişti au fost ultragiaţi şi în ce fel, să fie cercetat prealabil.

Pe de altă parte, revoltat că nu a fost inclus din start în rândul ultragiaţilor, Ioan Cănărău a trimis unei televiziuni naţionale filmuleţele pe care le-a făcut, cu telefonul mobil, în timpul scandalului. Joaca lui de-a „cameramanul” i-a adus o cercetare, pentru că filmuleţele aveau rolul de probe în dosar, iar el nu avea voie, nici măcar din postura de autor, să le facă publice.

Ceea ce schimbă datele problemei este plângerea depusă de unul din cei 2 scandalagii la poliţie. Omul susţine că a fost lovit de cei 3 agenţi şi îi acuză de purtare abuzivă şi de lipsire de libertate în mod ilegal. A doua acuzaţie se bazează pe faptul că ambii „turbulenţi” au fost încătuşaţi şi ţinuţi aşa ore în şir, până ce Băetanu a chemat ambulanţa şi i-a dus la spital. De altfel, şi pe filmuleţele care probează aşa-zisul ultraj, ambii protagonişti apar în poziţia „regulamentară” cu mâinile la spate, bine fixate în cătuşe. Aspecte pe care apărătorul legii Ioan Cănărău a omis să le facă publice. El a ţipat că a fost ultragiat, a stat cu pancarda de gât în faţa poliţiei şi a declarat greva foamei, dar n-a şoptit nicio silabă despre motivele pentru care indivizii săltaţi de poliţişti au ajuns la spital. Şi nici despre faptul că el, care strigă de când se ştie sindicalist împotriva abuzurilor, este acuzat, la rându-i, exact de purtare abuzivă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPrimăria ne îndeamnă: ”Spune nu cerșetoriei, spune nu delincvenței juvenile!”
Articolul următorFlorin Țiganu a iubit sportul ca pe proprii copii

1 COMENTARIU

Comments are closed.