Elevii nemțeni care sunt talentați la muzică, pictură sau artă plastică mai au la dispoziție o singură zi pentru a-și încerca șansa de a obține o bursă valoroasă pentru susținerea lor. Este vorba despre bursele stART, prin intermediul cărora un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 2.200 de lei pentru aplicanții de la secțiunea desen şi pictură și 4.400 de lei pentru aplicanții de la secțiunea muzică. Sprijinul financiar se oferă pentru achiziționarea de materiale, instrumente, echipamente sau alte produse necesare pregătirii solicitantului, în vederea obținerii de performanțe în domeniul artistic.

Vor fi acordate burse în valoare maximă de 33.000 de lei pentru categoria desen, 33.000 de lei pentru categoria pictură și 66.000 de lei pentru categoria muzică. Înscrierile au început în 25 august a.c., iar perioada de trimitere a dosarului complet de aplicare este 24 octombrie 2014, data poștei. Potrivit prof. Elena Carmen Blaga, inspector școlar pentru Arte, anul acesta numărul celor care s-au înscris în cursa pentru obținerea unei burse este unul mic.

„Nu știm care sunt motivele pentru care înscrierile sunt puține, dar trebuie să recunoaștem că astfel de burse sunt un real sprijin pentru copiii cu adevărat talentați. În județul Neamț există astfel de copii, iar ei trebuie ajutați să crească, să performeze. Sperăm că vor exista și liceeni nemțeni care vor reuși să se încadreze în cerințele cerute de cei care acordă aceste burse”, a precizat prof. Blaga. De aceste burse vor beneficia 50 de elevi care vor fi anunțați cel târziu pe 31 octombrie a.c. pe pagina de web a proiectului www.scoaladevalori.ro/proiecte/burselestart.

Selecţia se va face pe bază de dosar și se poate aplica pentru un singur tip de bursă. (M. TEODOROF)

Articolul precedentSimpozion dedicat Armatei Române
Articolul următorDulcești: Modernizarea Căminului cultural