vlad-angheluta-prefectCu câteva ceasuri înainte să afle că a fost schimbat din funcție de Guvern, la ora la care avea loc ședința Executivului, Ioan Vlad Angheluță participa la propria ședință, una de instruire pentru clarificarea problemelor legate de aplicarea OUG 3/2015 și a ordinelor Ministrului Agriculturii privind aprobarea formularului tip al cererii unice de plată.

Întrunirea a avut loc la solicitarea APIA Neamț, dat fiind debutul campaniei de primire a cererilor unice (pe suprafață și în zootehnie), începând cu 1 martie, în cele 8 centre locale, arondate celor 84 de unităti administrativ-teritoriale pe judetul Neamț. APIA a subliniat ”necesitatea implicării în sprijinirea fermierilor nemțeni, a autorităților publice locale – primari, secretari, agenți agricoli -, pe de o parte, și a medicilor veterinari, pe de altă parte, în sensul eliberării actelor necesare pentru depunerea cererii”.

A fost prilej pentru încă prefectul Ioan Vlad Angheluță să declare:Solicit tuturor primarilor unităților administrativ-teritoriale să sprijine fermierii, pentru ca acest proces să se desfășoare cât mai fluent. Este foarte important ca instituțiile care emit documente necesare fermierilor la depunerea cererii (primari, secretari, agenți agricoli și medici veterinari) să se mobilizeze în sprijinul fermierilor. Perioada de depunere a documentelor este 1 martie – 15 mai a.c. și este de subliniat faptul că subvențiile intră direct în contul fermierilor”.

Câteva ore mai târziu, Ioan Vlad Angheluță a aflat că nu mai este prefect, fiind înlocuit cu Niculina Dobrilă, dar, după cum a declarat, asta nu impietează asupra bunului mers al județului.

(ZCH News)

 

 

Articolul precedentOficial: Prefecți schimbați la Bacău, Botoșani și Neamț!
Articolul următorBebeluş „descarcerat” din aparatul de prăjit pâine
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.