TVR Iaşi – 25 de ani de la înfiinţare!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiStudioul regional al Televiziunii Naţionale (TVR) de la Iaşi împlineşte 25 de ani de la înfiinţare, potrivit portalului stiri.tvr.ro.

„TVR Iaşi a apărut într-o perioadă în care se ştiau prea puţine lucruri despre o televiziune regionala. A pornit cu o mână de oameni, dar cu mult entuziasm. De un sfert de secol, colegii noştri dau importanţă şi valoare fiecărui minut de emisie. Palatul Sturza de la Iaşi a devenit în 1991 sediul primului post regional al Televizunii Române. A intrat în casele moldovenilor cu emisiunea «Videomagazin», moderată de Vanda Condurache şi Grigore Ilisei”, potrivit sursei citate.

Doi ani mai târziu, emisiunile TVR Iaşi se vedeau în toată țara. Echipa era alcătuită la început din 4 redactori, dar a crescut în timp. O parte dintre jurnaliştii de la Iaşi au ajuns şi în Capitală.

„Pentru a celebra un sfert de veac de existenţă, săptămâna aceasta se desfăşoară Caravana Filmelor Documentare, marca TVR Iaşi, ocazie cu care a fost lansat filmul «25, o istorie călătoare», realizat de Violeta Gorgos şi Raluca Aftene”, mai anunţă TVR.

Programul complet al evenimentelor aniversare poate fi văzut pe pagina de Facebook a TVR Iaşi. (ZCH NEWS; FOTO: TVR Iaşi)

Articolul precedentLPS Piatra Neamţ: Turturică și Caba au plecat în Polonia
Articolul următorPersoane salvate din locuinţe la Piatra Neamţ şi Târgu Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.