Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Bacău, supus unei expertize de specialitate și diagnosticat cu tulburări psihice, a fost condamnat astăzi, 8 august, pentru tentativă de omor.

Acum un an, el a bătut crunt o femeie din Iași, care se plimba pe strada Izvorul Muntelui din Bicaz, de mână cu un copil de 3 ani. Cei doi nu se cunoșteau. S-au întâlnit, pur și simplu, și, după ce a trecut de femeie și de copil, bărbatul, care avea un rucsac în spate și o găleată în mână, s-a întors brusc și s-a repezit asupra femeii, în vârstă de 63 de ani. A lovit-o de mai multe ori cu o bucată de metal, folosită ca suport pentru undiță, în tot acest timp femeia încercând să protejeze copilul ca nu cumva să fie și el agresat. Cu multiple leziuni, femeia a fost transportată la spital, unde a fost operată și a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale. Agresorul a fost prins de jandarmi, asupra lui fiind găsita bara metalică folosită la agresiune.

Tribunalul Neamț l-a condamnat pe bărbat la 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare și l-a obligat să urmeze tratament medical până la însănătoșire sau până la ameliorarea bolii psihice de care suferă. Instanța a decis, de asemenea, să mențină starea de arest, dispusă din luna august a anului 2017, și l-a obligat să plătească Spitalului Județean Piatra Neamț suma de 4.293 de lei – cheltuielile de spitalizare a victimei. Sentința poate fi atacată în termen de zile, situație în care procesul se mută la Curtea de Apel Bacău. (C.M.)