Turist salvat de pe Ceahlău după o intervenție de șase ore a Salvamont Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn turist care a urcat pe Ceahlău în ciuda unor probleme cronice de sănătate a fost salvat din zona cabanei Dochia sâmbătă, 20 februarie, în urma unei acțiuni a Salvamont Neamț.

Intervenția din noaptea trecută a durat puțin peste șase ore. Șase ore grele în care trei echipe s-au coordonat perfect în condiții meteo dure. Victima suferise o criză acută în urma unei afecțiuni cronice de care suferea. Probabil că mulți spun că nu ar fi trebuit să meargă pe munte și poate că din punct de vedere medical au dreptate”, se notează într-o postare a Salvamont pe o rețea de socializare.

Turist salvat de pe Ceahlău după o intervenție de șase ore a Salvamont Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOperațiunea s-a încheiat în jurul orei 23.00 dar șeful serviciului Salvamont, Raul Papalicef a punctat gravitatea situației cu care echipajul s-a confruntat: „Era târziu și rafalele de vânt treceau de 80 Km/h. Rar am văzut un om să-i fie atât de rău, să aibă asemenea dureri și să vomite de atâtea zeci de ori. Supraviețuirea lui pe transport era pentru noi un mare semn de întrebare dar la fel de incert era să așteptăm până dimineață în speranța că va rezista și condițiile de mediu vor permite aterizarea unui elicopter. La ora 17, după ce s-a încercat cu puținele mijloace tehnice și cu medicația existentă în Baza Dochia, ameliorarea simptomelor acute, am luat decizia evacuării printr-o operațiune terestră. Două echipe din Baza Durău, una din Dochia, trei autospeciale, oxigen, defibrilatoare, tehnică și echipamente de conservare a temperaturii corpului ore de luptă cu vântul, cu zăpada cu gheața. În jurul orei 23 a fost predat unui echipaj SMURD în Stațiunea Durău”.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţe Piatra-Neamţ pentru acordarea îngrijirilor medicale, notează Agerpress.

ZCH

Articolul precedentCovid-ul în cifre, grafice și informații detaliate în raportul săptămânal al DSP Neamț
Articolul următorCabinet stomatologic la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Târgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.