Lucia Chetreanu, medic cardiolog, a deschis acțiune în instanță împotriva Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, contestând decizia prin care a fost sancționată cu 10 (zece!)% din salariul pe o lună de zile.

Cauza a fost înregistrată pe 31 ianuarie pe rolul Tribunalului Neamț, deși astăzi, 1 februarie, dr. Daniela Burghelea, directorul medical interimar al Spitalului Județean Neamț, ne-a declarat că nu știe nimic despre acest dosar.

Pe 20 decembrie 2017, Comisia de disciplină a spitalului a decis sancționarea Luciei Chetreanu cu 10 (zece!)% din salariul pe o lună și neintrarea în gărzi de-a lungul lunii ianuarie, precum și ca activitatea sa de medic cardiolog să fie supravegheată de dr. Carmen Martin, șefa secției Cardiologie. Măsurile au fost dispuse ca urmare a Cazului Sechel, tănăra mamă care a murit la o zi după ce a născut o fetiță, despre care ați putut citi aici și aici.

Comisia de disciplină, din care au făcut parte și doi medici de specialitate – dr. Raluca Corcoz, de la Cardiologie, și dr. Alina Denciu, de la Obstetrică-Ginecologie – i-a audiat pe ambii medici implicați în caz, respectiv dr. Cosmin Rugină și Lucia Chetreanu, care au fost de gardă în fatidica noapte de 30 noiembrie 2017, stabilind că ”doamna doctor Chetreanu a încălcat articolele din Regulamentul de ordine interioară al spitalului pe care s-a făcut cercetarea: a făcut consultația telefonic deși trebuia să se prezinte la patul bolnavului, a recomandat un medicament despre care știa că nu se regăsește în aparatul de urgență al spitalului deși era un alt medicament mai bun și mai eficient în aparatul de urgență și n-a transferat pacienta decât la solicitarea domnului doctor Rugină”, după cum a declarat, la momentul acela, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul SJU Piatra Neamț (declarațiile complete, aici). (C.I.)

3 COMENTARII

  1. Tupeu ,nesimțire …Să le fie ruşineee!!! ei îşi trăiesc viața fără remuşcări în timp ce biata fată în floare vieții sa stins din nepăsarea lor lăsând în urmă un îngeraş nevinovat ce nu.şi va strânge mama niciodatą in brațe ,o mamă şi un soț distruşi şi marcați total pe viață…. de ei cine se ocupă,cine.i învață să supraviețuiască in urma unei astfel de tragedii????Ce viață mai e asta???Dar vouă nu vă pas ă ,vă gândiți numai la baniiii!!!

Comments are closed.