Cu ediţia din acest an, a patra la număr, putem spune că singurul festival de tuning auto din zona Moldovei tinde să devină o tradiţie la Piatra Neamţ. Pasionaţi, simpli amatori şi un public larg mai numeros şi mai avid de informaţii ca oricând au avut cu ce se delecta între 30 iulie şi 2 august. Zeci şi zeci de autoturisme, care mai de care mai aranjate, îmbunătăţite şi atrăgătoare, sosite din aproape toată ţara, au fost vizionate cu răbdare, cu admiraţie.

Selecţia din fotogrupajul alăturat este un modest omagiu subiectiv, pe deplin de amator, adus celor care au altă perspectivă asupra cailor putere şi decibelilor. Dintre piesele de impact au fost privite cu nedisimulat respect un Logan coupe, câteva Dacii revitalizate, bijuteriile ai căror cai putere intră în clasa „fără număr, fără număr”, dar şi un Renault Clio de raliu. Cea din urmă aparţine lui Emil Ghinea din Mangalia, campionul naţional en-titre la viteză în coastă (Grupa H).

Din păcate, oricât s-ar strădui organizatorii locali, oricât de îngăduitor ai fi, „nepotrivirile” n-au cum trece neobservate. Ce s-a întâmplat sâmbătă seară în Ştrandul Municipal este edificator în acest sens nedorit. Ca un punct culminant al relaxării la Piatra Neamţ Tuning Fest era anunţată o presupusă mare vedetă, DJ HARRA pe numele de scenă. A întârziat câteva ceasuri până să-şi expună ţâţele goale, sticla de băutură cu grade de alcool şi să pufăie ţigări la foc automat. Muzica mixată de ea a fost o glumă pe lângă ce a produs un participant supărat din portbagajul maşinii sale bine şi multilateral tunate. În tot acest timp, coşurile de gunoi dădeau pe afară, iar toaletele erau de nefolosit şi te direcţionau spre fratele codru. Uitate cu totul de la rostul lor, casele de marcat probabil că se refăceau undeva la răcoare, parcă şi pentru a scurta circuitul banilor şi consumaţiilor.

Rămâne însă partea bună, festivalul. Unul cu adevărat impresionant.

Articolul precedentDNA: Primar trimis în judecată, pentru că s-a “înfruptat” din fonduri europene
Articolul următorTuriştii de la Ceahlău, speriaţi de urşi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. La ora aia dl Goldan era ocupat cum e ocupat deobicei (…) ce se intampla cu firma care o pastoreste hoteste spre faliment. Speram sa se odihneasca curand (…) si sa se ocupe cineva cum trebuie de strand si telegondola

Comments are closed.