reclama autocenter

Direcția de Sănătate Publică Neamț a anunțat primele cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus B.1.1.7 la persoane care provin din mai multe localități ale județului. Confirmarea cazurilor de infectare a fost făcută de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, care efectuează secvențierea genomică a probelor prelevate de la pacienți. „6 cazuri de infectare cu tulpina britanică Sars Cov- 2 au fost identificate pe teritoriul județului. Este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe localități, în perioada 22-24 februarie 2021. Probele au fost prelucrate în laboratorul Universitatea din Suceava”, precizează un comunicat al DSP Neamț transmis în data de 12 martie.

Tulpina britanică este mult mai contagioasă decât varianta anterioară, potrivit specialiștilor. În ultimele două săptămâni, în județul Neamț au fost confirmate infectate cu coronavirus 949 de persoane, potrivit graficului realizat de DSP Neamț. Se remarcă o creștere a numărului de cazuri noi începând cu data de 1 martie. Cele mai multe cazuri noi confirmate au fost înregistrate ieri, 12 martie, când autoritățile au anunțat că alte 121 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus.

 

Universitatea Suceava este unul din puținele centre din țară care testează prin secvențiere genomică. Ultimele probe prelucrate au dus la identificarea a 65 de persoane infectate cu B.1.1.7 din cele 101 probe provenite de la pacienți din județele Neamț, Suceava, Iași și Timiș, se arată într-un comunicat al USV.

C.I.

Articolul precedentExpoziţia „Primăvara artelor”, la Galeria „Lascăr Vorel”, de luni,15 martie
Articolul următorL3 CSM Ceahlăul a câştigat la Suceava; Bradu Borca a pierdut cu Huşana Huşi