Mihaela stoica

Fundația Mișcarea Populară Neamț, sub atenta supraveghere a filialei de partid cu același nume, a lansat, vineri, proiectul ”Tu îți faci viitorul”.

“Încercăm să demarăm și acțiuni concrete, iar pe parcursul proiectelor noastre vom apela la specialiști bine pregătiți care își vor oferi serviciile în regim de voluntariat. Considerăm că tineretul este baza și viitorul acestei țări, iar această acțiune o dovedește. Înscrierile se vor face online pe contul de facebook cât și pe site-ul nostru”, a declarat Elena Crețu, președinte Fundația Mișcarea Populară Neamț.

“Este un proiect social care are în vedere pregătirea tinerilor pentru a-și alege o carieră. Se va alege un grup de 10-18 participanți, iar proiectul în sine va avea 18 sesiuni, 2 pe săptămână câte 2 ore. Dacă proiectul va funcționa îl vom continua și în viitor”, a precizat Mihaela Stoica, președinte PMP Neamț. Proiectul își propune să ofere evaluări asupra aptitudinilor și capacităților individuale ale beneficiarilor, informare cu privire la obținerea atestelor profesionale sau de competențe pentru diferite domenii de activitate, pregătire pentru căutarea unui loc de munca prin asistență de specialitate acordata în elaborarea unui curriculum vitae, în redactarea unei scrisori de intenție și familiarizarea cu tehnicile si conditiile unui interviu de angajare. “Ședințele de orientare în carieră din cadrul proiectului vor contribui la cristalizarea unei imagini pozitive de sine, sporirea responsabilității personale, autoevaluarea realistă a propriului potențial, adoptarea unei atitudini active cu privire la cariera personală și asumarea de obiective realiste și realizabile. Vom folosi tehnici și metode informale, vom realiza firme de exercițiu după modelul unei firme reale, vom ghida participanții în procesul de formare și dezvoltare a competențelor atât antreprenoriale cât și legate de găsirea unui loc de muncă”,  a precizat Ana Maria Damian, psiholog clinician și unul dintre experții din cadrul proiectului.

Irina CĂLIN