0:00

Trupa de șoc a lui Marcoci la Apele Române: Popescu, Ivanov, Berea, plus Agăleanu la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații
După ce viața și politica l-au convins că orice naș își are nașul, Vlad Marcoci este pe cale să devină Tata Lor la Apele Române.

Vlad Marcoci a dovedit întotdeauna că poate face treabă dacă i se dă posibilitatea și i se lasă mână liberă. Mai ales dacă i se lasă mână liberă și largă.

După ce a ajuns șef la Administrația Bazinală Ape Siret, Marcoci s-o fi gândit probabil că are nevoie de oameni cu care să vorbească aceeași limbă, cu care să aibă legături comune și care să-i înțeleagă aspirațiile profesionale, chiar dacă știa că va pleca pe un post mai important la București, de șef la Investițiile Apelor Române.

Așa a ajuns dl. Mihail (Micky) Popescu, din șef achiziții la Consiliul Județean Neamț, via ADI ECO Neamț (cu post reținut), la ABA Siret și coleg de navetă cu Marcoci. Despre Popescu doar de bine, pentru că știe cam tot ce s-a petrecut la nivel de achiziții publice la județ, cu bune cu rele, mai transparente sau mai puțin transparente, cu CPV-uri de tot felul, îmbârligate, amestecate, ca să dea cu plus rezultatul final.

Dl Neculai Ivanov este un alt nume extrem de cunoscut, în Neamț și nu numai. Fost investitor, cu multe firme strâns legate de societăți ale Consiliului Local Piatra Neamț, apoi director la Apa Serv Neamț, team manager al echipei de consultanți pentru proiectul de o sută de milioane de euro (cu o grămadă de probleme de la societate, că tot știa toate lucrurile din interior), Ivanov a ajuns în ianuarie la ABA Siret, unde lucrează, ca inginer, la Investiții. Cunoscându-i competențele profesionale și manageriale, probabil că va fi un vajnic concurent la șefia instituției în momentul în care, Doamne ferește!, se va schimba guvernarea.

Mereu e bine să ai rezerve de viitor. Iar Vlad Marcoci a dovedit întotdeauna că știe să-și facă rezerve, indiferent unde a activat politic, la PNL, PDL, PSD, din nou PNL și acum ”doar în grațiile” PSD Neamț.

O altă surpriză din Neamț pentru ABA Bacău este Doru Vasile Berea. Posesor de firmă de construcții de succes la Piatra Neamț, cu peste 45 de angajați oficial și, în anii de glorie ai epocii Ștefan, cu o cifră de afaceri invidiată de colegii de breaslă, a ajuns să iubească mai mult firmele sigure și bănoase, unde statul oferă o siguranță. Așa a ajuns la Hidroserv Neamț, unde încă i se păstrează o amintire plăcută, iar, din decembrie, după ce ABA Siret a devenit loc de pelerinaj al nemțenilor (detalii aici și aici), lucrează alături de Neculai Ivanov și alți nemțeni aterizați aici. Dl. Berea are o mare experiență în lucrări pe bani publici, așa că va ști exact unde să controleze și ce să ceară, dacă i se va părea că un constructor nu respectă proiectul. Mai ales că a trecut prin așa ceva la o serie de investiții cu care s-a luptat în timp, despre care s-a scris și sigur se va mai scrie.

În fine, dar deloc în coada trupei lui Marcoci la Apele Române, îl regăsim pe Cornel Agăleanu, om cu experiență în structuri culte, oculte, de administrație și, conjunctural, politice. Detalii aici. (V.B.)

FOTO: Facebook/ Vlad Marcoci

Articolul precedentSpargere la Trezoreria Roman, jandarmul de serviciu era în clădire
Articolul următorPârtia Cozla închisă până când vremea va permite schiatul în condiții de siguranță
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.