Trofeul Zimbrului la rugby feminin, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La Târgu Neamț s-a desfășurat, la finalul săptămânii trecute, prima ediție a Cupei Cetății ”Trofeul Zimbrului” la rugby feminin. Competiția, organizată prin implicarea Federației Române de Rugby, a Primăriei Târgu Neamț, a Primăriei Vânători Neamț și a Clubului Sportiv Școlar Târgu Neamț, s-a desfășurat pe stadionul Cetatea.

Realizarea acestei primei ediții a turneului de rugby feminin la Târgu Neamț a fost posibilă și datorită implicării și prestigiului profesorului Eusebiu Popa, antrenorul echipei Venus Temad Piatra Neamț: „Eu sunt mulțumit de modul cum s-a desfășurat prima ediție și sper că toată lumea este mulțumită. A fost un prilej de a promova și dezvolta zona Târgu Neamț din punct de vedere al rugby-ului feminin. Toate jucătoarele au primit tricouri și cupe. Sunt sigur că următoarele ediții vor fi și mai bune. Mulțumesc pe această cale tuturor celor care s-au implicat în această primă ediție”, a declarat acesta, fericit că s-a mai organizat o competiție a acestui sport destul de dificil de dezvoltat la nivelul fetelor.

La startul competiției s-au aliniat echipe de rugby feminin junioare, din Neamț (Venus Temad Piatra Neamț și AS 3T Târgu Neamț), din Iași (CSM Pașcani) și București (Parohial Ștefan cel Mare București).

După meciurile disputate, fiecare echipă a primit câte o cupă și s-au acordat diplome din partea sponsorilor:

• Cupa Temad – CS Parohial Ștefan cel Mare București
• Cupa 3TConstruct – CSM Pașcani
• Cupa Cibibon – Sel Barbarians
• Cupa Hotel Ozana – AS 3T Târgu Neamț
• Cupa Dinamic 92 – Venus Temad Piatra Neamț.

Atenția de care s-a bucurat competiția la nivelul federației o demonstrază și faptul că meciurile au fost arbitrate de Gabriela Bălan, ce face parte și din conducerea Federației Române de Rugby, și Ioana Silvia Sava.

(C.T.S.)

Articolul precedentMărgineni – tradiția continuă
Articolul următorPetrotub Roman, în așteptarea începerii campionatului