După ce-a obținut o sentință favorabilă de Judecătoria Roman, Nicu Chirilă, fostul primar de Ruginoasa și actual candidat pentru aceeași funcție, a avut parte de o surpriză extrem de neplăcută la Tribunalul Neamț. Candidatura lui a fost contestată de doi cetățeni, instanța de la Roman nu le-a dat dreptate, dar la Tribunalul Neamț hotărârea judecătorească inițială a fost infirmată.

Admite apelurile declarate de contestatorii Moisă Vasile şi Tanasă Dorin împotriva sentinţei civile nr. 1100 din data de 17.08.2020, pronunţată de Judecătoria Roman în dosarul nr. 4669/291/2020. Schimbă în totalitate sentinţa civilă apelată în sensul următor: Admite contestaţiile formulate de contestatorii Moisă Vasile şi Tanasă Dorin împotriva Hotărârii nr. 5/15.08.2020 a Biroului electoral de circumscripţie nr. 64 Ruginoasa, pe care o schimbă în sensul respingerii propunerii de candidatură la funcţia de primar al comunei Ruginoasa a d-lui Chirilă Nicu, formulată de Partidul Pro România. Admite contestaţiile formulate de contestatorii Moisă Vasile şi Tanasă Dorin împotriva Hotărârii nr. 6/15.08.2020 a Biroului electoral de circumscripţie nr. 64 Ruginoasa, pe care o schimbă în parte în sensul admiterii în parte a listei de candidaţi la funcţia de consilier local în Consiliul Local Ruginoasa, prezentată de Partidul Pro România, şi al respingerii propunerii de candidatură la această funcţie a d-lui Chirilă Nicu. Definitivă. Pronunţată la data de 19.08.2020 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, a decis instanța de la Tribunalul Neamț.

Motivul pentru care cineva ar fi putut contesta candidatura lui Nicu Chirilă este condamnarea lui pentru infracțiuni silvice. El și-a pierdut funcția, prin ordin al prefectului, după ce Curtea de Apel Bacău a decis să-l condamne la un an de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru ”participație improprie la infracţiunea de tăiere fără drept de arbori”. Fostul edil a dispus tăierea a 1.700 de salcâmi, fără aprobarea Consiliului local, iar lemnul rezultat l-a împărțit între primărie, școală și sătenii care nu erau pregătiți pentru iarnă.

Odată cu suspendarea pedepsei cu închisoarea, lui Nicu Chirilă i-a fost suspendată și pedeapsa accesorie, care-i interzicea dreptul de a fi ales în funcții publice – probabil pe acest aspect s-a și bazat hotărârea Judecătoriei Roman dar, în mod bizar, Tribunalul Neamț a decis exact contrariul.

C.M.

Articolul precedentIntervenție Salvamont pe cod roșu de precipitații
Articolul următorFOTO: Un drum inundat și 361 gospodării fără curent electric după vijelii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Buna seara ma numesc Ana Barbu sant din Piatra-Neamt ,imi exprim indignarea asupra Sentintei data de Tribunalul Neamt cu privire la Exprimarul NICU CHIRILA in urma RECLAMATIILOR facute de consatenii Comunei Ruginoasa ,MOISE VASILE si TANASA DORIN care au taiat si au furat cu carutele copaci de salcami ce erau ANIMANUI .fapt pentru care Exprimarul Nicu Chirila nu beneficiaza sa candideze ca PRIMAR al Comunei RUGINOASA -NEAMT ,Cu regrete scriu pentru cei doi EXCROCI PENALI si HOTI ca EXISTA BUNUL DUMNEZEU pe care NU IL POATE MITUI atat MOISE VASILE cat si TANASA DORIN care sant NEAMURI cu Ex primarul NICIU CHIRILA ;REGRETE

Comments are closed.