Trei șoferi au rămas fără permis după ce au fost surprinși cu viteze de 125-122 km/h de echipajul de poliție de la Secuienii Noi, ieri, 23 februarie. Cei trei vitezomani au fost înregistrați la interval de 3 minute unul după altul și nici unul nu este din județul Neamț.

În acest week-end, polițiștii de la Serviciul Rutier Neamț au derulat ample controale în trafic pentru a-i calma pe șoferii care uită piciorul pe accelerație și ignoră indicatoarele din localități. Polițiștii au constatat și alte nereguli în trafic și au aplicat 230 de amenzi. Jumătate dintre acestea au fost date șoferilor care circulă cu viteze peste limitele admise, mai exact 105, care au rămas și fără dreptul de a conduce, a declarat Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Alți doi șoferi au fost prinși beți pulbere la volan. Azi noapte, la ora 1, un tânăr de 26 de ani, din Bicaz, a fost tras pe dreapta de polițiști la Tarcău. Fiindcă duhnea a alcool, el a fost testat și aparatul a indicat peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei. Ieri seară, un alt șofer, un localnic din Ceahlău, în vârstă de 33 de ani, a fost oprit de un echipaj de poliție pe drumul județean din comună. Avea nu mai puțin de 1,10 mg/l alcool expirat și, la verificări, polițiștii au constatat că nici nu avea permis auto. Ambii „curajoși” s-au ales cu dosare penale. (C.I.)