politie masinaPeste 3 tone de articole de îmbrăcăminte, sute de kilograme de legume, fructe, carne și peste 100 de litri de băuturi alcoolice au confiscat polițiștii din Bacău, în cadrul acțiunilor desfășurate în perioada 4-10 decembrie, potrivit unui comunicat de presă.

Oamenii de ordine au efectuat 271 de controale, fiind verificate activitățile comerciale desfășurate de 166 societăți comerciale și 105 persoane fizice. Polițiștii au constatat 8 infracțiuni, dintre care 7 de evaziune fiscală și au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 218.560 de lei. Ca urmare a neregulilor constatate polițiștii au confiscat peste 3.000 kilograme de articole de îmbrăcăminte, 525 kilograme legume și fructe, 217 kilograme carne, 114 litri băuturi alcoolice, produse de panificație, obiecte ornamentale, etc.

“În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Bacău, administrată de un bărbat, de 48 de ani, s-a constatat că societatea funcţionează cu două puncte de lucru ce nu sunt declarate la Registrul Comerţului, desfăşurând activităţi de comercializare mărfuri în regim second-hand, fără respectarea prevederilor legale. În fapt societatea în cauză nu deţinea autorizaţie de funcţionare şi profil de activitate pentru cele două puncte de lucru, nu deţinea aparate de marcat electronice fiscale şi nu avea încheiate contracte individuale de muncă pentru salariaţi. De asemenea, nu au fost prezentate documente legale de provenienţă pentru mărfurile comercializate. Față de societatea coemrcială s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 15.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, dispunându-se totodată confiscarea întregii cantităţi de marfă inventariate la punctele de lucru (aproximativ 3 tone de marfă). În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală”, se precizează în comunicatul citat. (ZCH NEWS)