0:00

O metodă deja clasică de înșelăciune pare să aibă parte de o nouă creștere în popularitate. În județul Neamț, în cursul unei singure nopți, au fost raportate trei cazuri poliției. Țintele au primit telefoane prin care erau informați că o persoană apropiată a fost implicată într-un accident, cerând ulterior bani.

Trei nemțeni au fost ținta unei înșelăciuni prin metoda „accidentul”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Primul apel, înregistrat în jurul orei 00:15, a venit din partea unei femei din municipiul Roman. Aceasta a primit un apel telefonic, prin care a fost informată că o rudă apropiată ar fi suferit un accident grav și pentru a o salva este necesară o sumă considerabilă de bani. La doar câteva ore distanță, în jurul orei 02:50, a fost înregistrat un alt apel similar. De data aceasta, un bărbat din Roman a fost contactat de o persoană care l-ar fi anunțat faptul că, soția sa ar fi fost implicată într-un accident grav, în afara țării, și pentru a o opera de urgență este necesară o sumă mare de bani. Ultimul apel, înregistrat la ora 07:22, a vizat tot o femeie din Roman, care ar fi fost contactată și informată cu privire la faptul că, nepoata sa a fost implicată într-un accident rutier și necesită o intervenție chirurgicală urgentă”, potrivit IPJ Neamț. Din fericire, niciuna dintre persoane nu a dat curs apelurilor.

Pentru  a preveni astfel de situații:

  • Fiţi prudenţi atunci când sunteţi contactaţi pentru a fi înştiinţaţi de producerea unor evenimente în care ar fi implicate rude apropiate. Luați legătura cu  persoana în cauză.
  • Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale, decât după ce solicitaţi prezentarea actului de identitate şi a legitimaţiei de serviciu;
  • Nu oferiţi date personale despre dumneavoastră, rude sau vecini apropiaţi, dacă sunteţi abordaţi direct sau telefonic de persoane necunoscute.
  • Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112. Nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!

Denisa POPA

Articolul precedentTânăr rănit după o șicanare în trafic
Articolul următorFOTO. Ceremonia militară de Ziua Independenței Naționale a României la Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.