0:00

Noua autospecială din dotarea pirotehniştilor nemţeni şi-a dovedit din plin eficienţa, numai în ultimele trei zile aceasta fiind utilizată în tot atâtea misiuni pentru ridicarea şi transportul unor muniţii rămase din timpul celui de-al doilea război mondial.

Trei misiuni ale pirotehniştilor nemţeni pentru elemente de muniție din al doilea război mondial, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Marţi, 5 aprilie, în timp ce efectua săpături în gospodărie, un bărbat de 45 de ani, din Vânători Neamţ, a dat peste o bombă de aruncător de calibru 82 de mm. Acesta a alertat pompierii şi pirotehniştii au verificat o zonă de 200 mp nemaigăsind alte muniţii.

În ziua următoare, un bărbat de 72 de ani, din Dumbrava Roşie a găsit o armă semiautomată în podul unei case bătrâneşti ce urma să fie demolată.

Trei misiuni ale pirotehniştilor nemţeni pentru elemente de muniție din al doilea război mondial, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafață de aproximativ 10 mp și nu au mai descoperit alte elemente de muniție.

Ieri, 7 aprilie, în Grinţieş, pirotehniştii au intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 75 mm și a unui cartuș de calibru 7,62 mm. Acestea  au fost găsite de  un bărbat în vârstă de 44 ani cu ajutorul unui detector de metale în apropierea  pârâului Grințieșul Mare. Şi aici a mai fost verificată o suprafaţă de 300 mp fără a fi găsite alte

Trei misiuni ale pirotehniştilor nemţeni pentru elemente de muniție din al doilea război mondial, ZCH NEWS - sursa ta de informații muniţii.

Toate aceste muniții, ce provin din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

Angela Croitoru

Articolul precedentSindicaliştii cer măsuri pentru protejarea populaţiei afectate de valul scumpirilor
Articolul următorCei şase suspecţi în cazul fabricii clandestine de ţigări de la Humuleşti arestaţi preventiv
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.