Trei incendii soldate cu pagube materiale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO după-amiază grea pentru pompierii nemțeni care au avut de acționat la trei incendii, unul dintre acestea pe o mare suprafață. Primul dintre acestea a avut loc într-un lan de grâu și pe miriștea de alături, afectând o suprafață totală de 7 ha.

“Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 16:45, forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Icușești și Detașamentul de pompieri Roman au intervenit în localitatea Rocna din comuna Icușești pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce s-a manifestat într-un lan de grâu și miriște.  Au ars aproximativ 2 ha de grâu și 5 ha de miriște. Scânteile provenite de la un utilaj agricol au fost cauza probabilă de producere a incendiului”, precizează căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Două ore mai târziu, în Bodeștii de Jos, pompierii din Piatra-Neamț și voluntarii SVSU din comună au fost chemați să intervină pentru stingerea a patru stoguri de fân. Au ars aproximativ trei tone de fân și totul a pornit de la o țigară aruncată aiurea. Nu au fost victime.

Trei incendii soldate cu pagube materiale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSeara târziu, un adăpost de animale a luat foc în satul Cracăul Negru din comuna Crăcăoani. Pompierii de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Crăcăoani au reușit doar să oprească propagarea flăcărilor la alte clădiri, pentru că, la sosirea lor, adăpostul ardea ca o torță. Construcția din lemn de 50 mp a ars în întregime cu toate sculele și alte obiecte de uz gospodăresc aflate acolo. Concluzia pompierilor: vinovatul a fost tot un fumător neatent.

Angela Croitoru

FOTO: ISU Neamț

Articolul precedentUn utilaj agricol a luat foc în timp ce recolta rapiță
Articolul următor17 iulie – zi fierbinte în toată România
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.