0:00

Astăzi, 5 februarie, în jurul orei 3:40, mama a trei copii anunța prin apel la 112 faptul că aceștia sunt posibil intoxicați cu monoxid de carbon, conștienți, în satul Gârbești, comuna Țibana, județul Iași. Un echipaj tip „B” de la SAJ Iași, Substanția Țibănești și o autospecială pentru victime multiple de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași au ajuns la fața locului. Copiii au fost preluați și transportați la Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii „Sfânta Maria” Iași.

Trei frați și mama acestora au ajuns în spital intoxicați cu fum, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Cauza intoxicării este de la o sobă fără acumulare de căldură, care avea coșul de evacuare al fumului tras prin peretele casei, cu tiraj mic și care funcționa deficitar în condiții de vânt”, a precizat ISU Iași. La UPU „Sfânta Maria” au ajuns două fete de 10 și 15 ani și un băiat de 16 ani, intoxicați cu monoxid de carbon și cu fum.

Trei frați și mama acestora au ajuns în spital intoxicați cu fum, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Mama copiilor a relatat că, în jurul orei 4:00, copiii au prezentat pierderea stării de conștientă și convulsii. Încălzirea cu lemne, în context de vânt puternic de astă noapte, care a împiedicat eliberarea gazelor din arderea incompletă a combustibilului solid a determinat accidentul colectiv. Au primit pe durata transportului oxigen pe mască. La sosire în UPU, pacienții erau conștienți, dar cu cefalee, constricție toracică, tahicardie, dureri abdominale. Investigațiile de laborator au confirmat intoxicația la cei 3 frați și mama lor. Mama prezenta o simptomatologie nespecifică. S-a continuat terapia specifică pentru cei 4 pacienți. Copiii sunt internați în Compartimentul de Toxicologie al spitalului”, a precizat dr. Solange Tamara Roșu, șeful UPU al unității medicale ieșene.

Angela Croitoru

Articolul precedentCOD GALBEN de viscol și val de frig
Articolul următorFurturi de lemn la “adăpostul” viscolului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.