pietricica turism

În plină vacanță de vară, trei elevi din Neamț au participat la faza națională a concursului de fizică-chimie pentru școlile de gimnaziu din mediul rural și s-au întors cu rezultate remarcabile.

Robert Ionuț Voaideș-Negustor a câștigat premiul al II-lea la clasa a VII-a, cu 175,65 de puncte în total și premiul special pentru cea mai bună lucrare la proba practică de la fizică, la care a obținut maximul de 60 de puncte. Robert învață la Școala Gimnazială nr. 1 Bicaz Chei și este pregătit de profesoarele Luminița Cotfasă și Elena Trifan.

La clasa a VIII-a, Georgiana Claudia Sescu a obținut mențiune cu 107 puncte în total, din care 69 la proba practică susținută la ambele discipline. Georgiana a absolvit gimnaziul la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani și a fost pregătită de profesoarele Angela Vacaru și Anișoara Scîrlat. La admitere a ales tot liceul din Săbăoani, unde a intrat la științele naturii cu media 9,54.

Mezinul lotului, Costel Ciprian Enea a obținut mențiune la categoria lui de vârstă, cu 121 de puncte în total. Costel învață la Școala Gimnazială din comuna Ion Creangă și a fost pregătit de profesorul de fizică Neculai Cujbă.

Concursul național s-a desfășurat în perioada 22-26 iulie, la Cluj. Elevii nemțeni au fost însoțiți de prof. Angela Vacaru de la liceul „Vasile Alecsandri” Săbăoani. Ei au concurat alături de 40 de elevi de gimnaziu din țară, calificați la etapa județeană. (C.I.)