mediciBolnavii care suferă de hepatită C vor avea acces la tratament fără interferon decontat, începând din luna octombrie, anunță Ministerul Sănătății.

În aceste zile sunt semnate protocoalele pentru tratament cu firma producătoare, iar peste două săptămâni, dacă nu vor fi contestaţii, se va semna contractul.

Conform contractului, statul va plăti producătorului doar tratamentul pacienţilor care s-au vindecat.

Astfel, de acest tratament, care are o rată de vindecare de aproximativ 98%, vor beneficia 5.000 de pacienți cu fibroză IV depistat în urma testelor hepatice, deși numărul suferinzilor este de 3 ori mai mare, potrivit statisticilor.

O singură cură costă între 14 și 18.000 de euro. România este printre primele țări care introduce acest tratament de ultimă generație.

„România este printre primele țări care introduce acest tratament. Astăzi, 10 septembrie, s-a încheiat procesul de negociere al contractului. Terapia va fi plătită pe baza rezultatului dacă pacientul va fi vindecat. Tratamentul va fi introdus peste aproximativ două săptămâni cât ține perioada de contestații”, au precizat sursele medicale.

Statisticile arată că numai în judeţul Neamţ sunt peste 9.000 de purtători de virus hepatic B sau C. (Oana IOSUB TOMA)

Articolul precedentAccident mortal cu un şofer de 84 de ani
Articolul următorATENŢIE PĂRINŢI! Structura anului şcolar modificată cu 4 zile înainte de debut!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.