0:00

Transportatorii rutieri, în atenția inspectorilor de muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFirmele care au ca obiect de activitate transportul rutier au fost verificate de inspectorii de muncă, în cadrul unei acțiuni ce a avut loc în perioada martie-octombrie. Totul a făcut parte dintr-o campanie la nivel național în care s-a urmărit respectarea prevederilor în domeniul sănătății și securității în muncă. „Au fost controlaţi 26 de angajatori. Inspectorii de muncă au constatat 26 deficienţe pentru care au dispus măsuri de remediere şi au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, din care 3 amenzi în cuantum de 11.000 lei”, conform ITM Neamț.

Inspectorii au constatat că unii angajatori nu realizaseră evaluarea riscurilor corespunzătoare activităţilor de încărcare/descărcare a mărfurilor și transport călători, iar la alții nu erau asigurate condiţii ca fiecare lucrător să fie instruit adecvat pentru activitățile de încărcare/descărcare marfă și transport călători. Printre deficiențe s-a mai numărat nesupravegherea stării de sănătate a conducătorilor auto, ori nu erau semnalizate şi marcate corespunzător locurile de muncă (rampe de încărcare/descărcare) precum şi căile de acces.

Obiectivele controlului au constat în reducerea numărului de victime, în accidente de muncă, în sectorul transporturilor rutiere interne de mărfuri și transport de călători în anul 2023; identificarea de către toți angajatorii a riscurilor asociate operațiunilor de încărcare/descărcare, transport călători și stabilirea măsurilor preventive necesare; respectarea de către toți angajatorii/transportatorii, a instrucțiunilor privind verificarea tehnică a autovehiculelor înainte de plecarea în cursă.

(G.S.)

Articolul precedentRugby Club Venus Rifil – 32 de ani de existență
Articolul următorNeamț. Amenzi de aproape 500.000 lei de la ITM, într-o singură lună
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.