reclama autocenter

Marian Costea, Costel Ilie, Viorel Mastacaneanu si Marian Bondrea - de la stanga la dreapta

Liga Profesionistă de Fotbal a achitat, de curând, o nouă tranşă din drepturile de televizare pentru sezonul trecut, circa 16,3 milioane de euro. Cluburile se pregătesc pentru reluarea campionatului, iar în cea mai mare parte, sumele au fost folosite pentru a achita datoriile către jucători.

Conform principiului transparenței decizionale, cu care noul președinte al LPF, Gino Iorgulescu a câștigat alegerile, acesta a făsut publice sumele de bani și modalitatea de împărțire a lor. Mecanismul prin care se împart drepturile de televizare este următorul: campioana primeşte 3,6 milioane de euro în două tranşe, prima în luna august, iar cea de a doua în ianuarie.

În funcţie de locul ocupat, suma scade, echipa clasată pe locul doi primeşte cu 400.000 de euro mai puţin decât campioana, adică 3,2 milioane de euro, iar nou-promovatele iau un milion de euro. În partea a doua a clasamentului diferenţa dintre locurile ocupate este de doar 50.000 de euro. Ceahlăul a primit 650.000 de la LPF, dar ei au fost direcționați și pentru plata datoriilor către stat. Pietrenii în acest moment nu au probleme cu salariile jucătorilor, conform celor precizate de Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație al FC Ceahlăul. (C.S.)

Articolul precedentFC Ceahlăul, ultimul test
Articolul următorCVM-LPS Piatra Neamț – Dinamo 1-3