reclama autocenter

transmoldavia

Avem niște trasee de călători, pe care Consiliul Județean Neamț le-a dat gratuit societății județene de transport, Troleibuzul, și pe care aceasta le-a pasat, cu grație și gratuitate, societății Transmoldavia, la momentul actual aflată în insolvență. De aici, avem și un întreg scandal iscat. Un scandal care tinde să treacă de la stadiul de contract de tip mafiot la acțiuni de tip mafiot. Sau, probabil, greșim noi și asta o fi normalitatea în județul Neamț. Zilele trecute, mai precis joi, 9 ianuarie, un autobuz al societății Troleibuzul a fost blocat în trafic de un autocar de la Transmoldavia. Ce a urmat ne-a relatat un domn de la Troleibuzul, care, exasperat de faptul că pe un traseu al societății se plimbă Transmoldavia și că șoferul de la Troleibuzul a fost amenințat, a sunat la 112 și a cerut ajutor!

Facem precizarea că, în primă instanță, domnul Țura a fost extrem de cooperant, după care nu a mai răspuns la niciun telefon. La fel s-a întâmplat și cu directoarea Nadia Năstase, aflată la o pomenire, care a promis că sună în 10 minute și apoi nu a mai răspuns la niciun apel. Timp de două zile. Tăcut s-a dovedit a fi și președintele Consiliului de Administrație al Troleibuzul, domnul economist Ion Năstase, care nu a mai răspuns la telefoanele noastre.

troleibuz

Relatarea domnului Țura este scurtă și la obiect: ”Totul s-a întâmplat pe traseul pe care noi l-am primit de la Consiliul Județean, cel spre Făurei. La ora 12 fără 10 minute s-a plecat în cursă cu călători. Undeva, la Dochia, un autocar de la Transmoldavia l-a blocat. Gherasim îl cheamă pe șofer. Șoferul autocarului a coborât din mașină, s-a dus la șoferul nostru, l-a amenințat, a vrut să-i ia călătorii. După scandal, a mers în fața mașinii noastre până la Făurei, i-a luat călătorii și mașina nostră s-a întors goală. Eu am fost anunțat și am sunat la 112, am anunțat poliția din Mărgineni. Știu că, atunci când au ajuns la Mărgineni, au fost opriți de polițiști și li s-au cerut actele, dar nu știu să se fi luat vreo măsură. Știți dumneavoastră cum este…”

La Mărgineni, am reușit să luăm legătura cu agentul principal Vasile Pavel, care ne-a relatat partea care-l privește: ”Incidentul cu oprirea în trafic s-a produs pe raza altei comune, Dochia. Noi i-am oprit, i-am legitimat, i-am întrebat dacă au actele în regulă, ne-au declarat verbal că au toate taxele achitate, așa că au plecat mai departe. Noi am anunțat ISCTR-ul și Serviciul Rutier de Piatra Neamț, organe competente să ia măsuri legale, dacă acestea se impun”.

Acesta fiind spuse, în condițiile în care CA-ul nu răspunde, în care Adunarea Generală a Asociaților, formată din consilieri județeni de la toate partidele, a avut sâmbătă o ședință lungă și nu a fost anunțată despre incident, ziarul Ceahlăul marcă înregistrată anunță că s-a schimbat conducerea județului Neamț. Fără alegeri. Noul șef al județului este doamna Vasilica Crețu, dat fiind că angajații săi își permit să blocheze un bun al Consiliului Județean. Alături de ea conduc, cu real succes, membrii Consiliului de Administrație de la Troleibuzul și cei din conducerea executivă, pe post de consilieri județeni.

Valentin BĂLĂNESCU

Articolul precedentTeste pentru arbitri
Articolul următorMihai Eminescu celebrat de tinerii târgnemțeni