reclama autocenter

Încă din această săptămână, autoritățile locale romașcane au început demersurile pentru a aduce de la Piatra Neamț cele 17 centrale termice pe care administrația pietreană le va ceda, cu titlul gratuit, Romanului. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că centralele arată impecabil, iar echipele Primăriei lucrează la un sistem prin care să asigure transportul și depozitarea lor în condiții optime.

“O echipă a Primăriei Roman lucrează la Piatra Neamț pentru demontarea centralelor și închiderea lor în containere. Valoarea de inventar a celor 17 centrale este de 40 miliarde de lei. O valoare foarte mare, dar pe care nu o plătim, ci o primim ca transfer de mijloc fix. Ne costă doar transportul și montarea. La platforma Primăriei confecționăm cutii mari în care să fie introdusă fiecare centrală. Le-am atras atenția oamenilor să fie atenți și să nu ajungă la Roman și să constate că le lipsește ceva. Sperăm ca până la finele lunii să aducem măcar jumătate dintre ele”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Pentru două din cele 17 centrale termice s-a găsit deja o utilitate, iar pentru celelalte se va face un inventar al necesităților. “O centrală termică o vom monta la Primăria Roman, pentru că centrala noastră este veche, este o bombă cu ceas. O altă centrală va fi montată la Colegiul Tehnic Danubiana, unde aveam probleme cu centralele care sunt în clădiri diferite. Un lucru foarte bun este că primim împreună cu centralele și clădirile”, a mai spus edilul.

Centralele termice au o vechime de până în doi ani și o putere de 800 de KW. Alte două centrale vor fi cel mai probabil montate la Corpul B al CNRV, după modernizare, iar o alta la fostul cămin al Liceului 1, clădire în care s-au investit opt miliarde de lei vechi și căreia îi mai lipsește, pentru a fi dată în folosință, doar centala termică. (C. MATEI)

Articolul precedentCopac dărâmat de vânt
Articolul următorAutomate de parcare în zona centrală