ancheta-politie

Actualizare:

Poliţiştii au ridicat toate armele primarului de Tazlău

Poliţiştii care au investigat circumstanţele în care şi-a pus capăt vieţii soţia primarului de Tazlău au ridicat, conform procedurilor în astfel de cazuri, toate cele trei arme de vânătoare, pe care edilul le deţine, în mod legal, de foarte mulţi ani. Anchetatorii spun că se prezumă comiterea unei infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, situaţie în care este posibil ca primarului să-i fie anulat permisul de port-armă, iar vreme de doi ani să nu mai aibă voie să-l redobândească.

Rica Machidon, care s-a sinucis în ziua de 22 iunie, va fi înmormântată joi, 25 iunie. Femeia a lăsat în urmă trei băieţi devastaţi de durere, doi care deja au absolvit facultăţi şi sunt ingineri, iar al treilea, minor, care abia trece în clasa a opta.

Actualizare: Unul dintre fiii soţilor Machidon a fost cel care şi-a descoperit mama moartă şi a dat imediat alarma. Femeia s-a împuşcat în zona abdominal-toracică, iar arma de vânătoarea era una cu glonţ, aşa că decesul s-a produs foarte rapid şi nimeni n-a mai putut face nimic pentru a o salva.

Toate elementele pledează pentru un act suicidal, nu sunt niciun fel de indicii că ar putea fi vorba despre intervenţia unei alte persoane”, a declarat procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Neamţ. „În acest moment, chiar nu pot spune cu certitudine, dacă se va dispune o expertiză balistică în cauză, însă este posibil ca primarul să fie cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

Soția primarului de Tazlău s-a împușcat cu arma de vânătoare pe care Constantin Machidon o deținea legal și o ținea, de altfel, conform regulamentelor, într-o cutie metalică încuiată. Cel mai probabil femeia, care suferea de o boală incurabilă, și-a pândit soțul, a văzut unde păstrează cheia și, când a rămas singură acasă, a luat arma și a tras. Era evident că în ultimul timp suporta din ce în ce mai greu suferințele fizice.

La fața locului s-au deplasat polițiști și un procuror criminalist, care fac o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat. Ipotezele sunt, însă, puține și cea mai plauzibilă este cea a suicidului, mai ales că soția primarului a lăsat și un bilet de adio, în care spunea că-i pare rău și va avea grijă de copii și de dincolo. Avea 50 de ani.

2 COMENTARII

Comments are closed.