Traficul vehicolelor de mare tonaj (peste 13 tone) a fost interzis pe sectorul de drum Barajul Izvorul Muntelui-Poiana Largului-Viaduct, ca urmare a surpării unei porțiuni a Drumului Național 15 cauzată de alunecările de teren din zonă. Măsura a fost luată în urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În același context, s-a stabilit că, pentru reparațiile la respectiva porțiune de drum, este necesară suma de 330.044.054,853 lei, bani ce ar trebui alocați din “Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, în vederea refacerii drumului naţional DN 15 Km 245 + 200 – 286 + 250, Poiana Teiului – Bicaz”.

Totodată s-a mai decis “interzicerea amplasării, fără măsuri compensatorii, de construcţii grele în zonele afectate de alunecările de teren (evidenţiate pe Hărţile de risc şi hazard existente la primăriile comunelor Poiana Teiului, Hangu şi Bicaz). Monitorizarea evoluţiei alunecărilor de teren de către o comisie formată din persoanele numite prin decizie de către primarii UAT-urilor şi de către reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Piatra Neamţ. Observaţiile vor fi consemnate în procese verbale, care vor fi transmise şi către Secretariatul Tehnic Permanent al C.J.S.U. NEAMŢ. Completarea Jurnalului Evenimentelor cu constatările identificate ca urmare a comportării în timp a construcţiilor. Evacuarea şi cazarea, în regim de urgenţă, într-un spaţiu corespunzător, a unei familii. În situaţia constatării/înregistrării de date privind iminența unor deplasări semnificative ale maselor de alunecare în zonele afectate, se va proceda, în regim de urgenţă, la instituirea stării de alertă şi la evacuarea cetăţenilor din zona afectată/expusă pericolului”. (E.C.)

Articolul precedent„Let’s do it, Romania” strânge voluntari și în Neamț
Articolul următorLIGA FLORILOR CSM Roman a schimbat antrenorul după două înfrângeri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Si asa e vai de capul lui de drum. Acolo sunt lucrari de inginerie nu doar sa torni un asfalt prost si atat. Cum am circulat pe uluitoarea si periculoasa bretea care taie un deal la iesirea din P Neamt spre Tg Neamt. O poteca asfaltata am putea spune.
    Arsene se jura ca il va face, ca o sa avem infrastructura, ca descatusam turismul…. ca o sa dreaga, c o sa vedem noi.
    Apoi guvernul s a concentrat cu … si s a ales praful de planurile sale.

Comments are closed.