Marius Gîrlea (45 de ani) din Piatra-Neamț, bărbatul care pusese la punct o afacere extrem de profitabilă și vindea o gamă largă de droguri consumatorilor din oraș, a fost arestat duminică (11 decembrie) de Tribunalul Neamț, sub acuzația de trafic de droguri de risc și de mare risc. El fusese reținut cu o zi înainte, în Bacău, în cadrul unei acțiuni ample, desfășurate de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ și de la Direcția Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT Neamț.

Bărbatul avea asupra sa 2 grame de substanță vegetală cu aspect de cannabis, 2 comprimate de culoare verde și pulbere de culoare maro, posibil amfetamină, destinate comercializării, precum și 925 de lei”, se arată în comunicatul SCCO Neamț. ”Ulterior, pentru documentarea întregii activități infracționale a acestuia, poliţiștii și procurorii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuința sa, în urma căreia au ridicat 6.800 de lei, 700 de euro, 100 de dolari și 200 de GBP, susceptibili a proveni din comiterea de infracțiuni. De asemenea, în apropierea locuinței bărbatului, într-un orificiu de ventilație, au fost găsite, disimulate, 50 de grame de substanță vegetală cu aspect de cannabis, 33 de comprimate de culoare verde, posibil comprimate MDMA – ecstasy, 5 grame de pulbere de culoare albă, 5 grame de pulbere de culoare maro și un cântar electronic, folosit la porționarea și cântărirea substanțelor”.

Tot sâmbătă, 10 decembrie, au fost efectuate 7 perchiziții domiciliare în Piatra Neamț, la 6 persoane bănuite de ”legături infracționale” cu Marius Gîrlea, în urma cărora au fost ridicate 5 grame de substanță vegetală, cu aspect de cannabis, precum și un grinder (aparat de mărunțit). La acţiune au participat și poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Bacău, precum și luptători ai inspectoratelor de poliție județene Neamț, Iași și Bacău.

Marius Gîrlea se aproviziona din Olanda și se ocupa personal de distribuție. Printre clienții săi, se numărau mulți liceeni, dar și consumatori ”serioși” și cu bani mulți, care-și permiteau să dea 450 de lei pe gramul de cocaină. Bărbatul era vigilent și nu păstra droguri în casă, ci într-un loc special amenajat pe casa scării blocului de nefamiliști din Mărăței, în care locuiește. El are antecedente și a executat 15 ani de închisoare în Germania, unde a fost implicat într-un jaf armat, soldat cu pierderi de vieți omenești. (C.M.)

 

Articolul precedentDrept la replică pentru „Jandarmul Manivelă de la Borlești”. Rămâne cum am stabilit!
Articolul următorAvertizare ANM: Ninsori, viscol şi ger în următoarele două zile
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.