pietricica turism

droguri 02

Patru traficanţi de droguri din zona Târgu Neamţ – Pipirig au fost reţinuţi de către procurorii DIICOT Neamţ, luni, 19 martie, după o acţiune a anchetatorilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate. Primul pas a fost prinderea în flagrant a unui membru al grupului de dealeri – un individ de 30 de ani – care venise la Piatra Neamţ să vândă 200 g de canabis. Mergând pe fir, poliţiştii de la SCCO Neamţ şi procurorii DIICOT au făcut 4 percheziţii, atât la locuinţa individului, cât şi la cele ale partenerilor săi de afaceri.

“În urma percheziţiilor, la una dintre locuinţe au fost găsite aproximativ 10 grame de rezină de canabis (haşiş) şi sumele de 2.500 de lei şi 50 de euro, bani proveniţi din activitatea infracţională”, se precizează în comunicatul IPJ Neamţ.

“În cauză, împotriva celor patru a fost luată luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, introducere în ţară de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 143/2000, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al DIPI. La activităţi au participat şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul B.C.C.O. Bacău”.

Anchetatorii au stabilit că indivizii se aprovizionau din Spania şi că s-au ocupat şi acolo atât de consum, cât şi de trafic de canabis. În Neamţ îşi făcuseră deja o clientelă stabilă, în rândul adolescenţilor, cărora le vindeau gramul de drog cu preţuri între 50 şi 80 de lei. Pentru doi dintre dealeri, procurorii au dovezi că la ultimul transport au adus în Neamţ 400 de grame de canabis pe care l-au vândut, cu porţia, tinerilor care cer bani de acasă, de regulă, sub pretextul că le trebuie la şcoală. (C. MIRCEA)