arest 04Poliţiştii din Onești au prins, vineri, 8 ianuarie, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Dofteana (Bacău), care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru trafic de droguri, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Bacău.

“Tânărul a fost condamnat de Tribunalul Bacău la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic ilegal de droguri de risc. Cel în cauză a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău”, potrivit comunicatului citat.

Tot pe 8 ianuarie a fost depistat un alt tânăr, tot de 21 de ani, din comuna Răcăciuni (Bacău), posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Bacău, care l-a condamnat “la o pedeapsă de 5 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor”.

La aceeași dată, a fost prins şi un minor de 16 ani, față de care Judecătoria Bacău a dispus măsura internării într-un centru de reeducare. “În conformitate cu sentința penală emisă de Judecătoria Bacău, față de minor s-a dispus educativă privativă de libertate a internării pentru o perioada de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată”, potrivit comunicatului citat. (ZCH NEWS)