etilotest_b

* un mopedist băut a evitat o vacă şi s-a înşirat pe asfalt cu tot cu pasager
* un şofer la fel de beat a intrat într-o căruţă

Ţuica de prună, tulburelul şi alte tipuri de „încălzitoare” lichide se regăsesc din ce în ce mai des în cauzele de accident din Neamţ, semn clar că a venit toamna, dacă se mai îndoia cineva. Sfârşitul săptămânii trecute n-a fost lipsit de evenimente în care au fost implicaţi participanţi la trafic aflaţi sub influenţa alcoolui.

Accidentele au debutat sâmbătă dimineaţa, cu un autoturism care s-a răsturnat într-un şanţ, după o curbă din Tupilaţi. Şoferul a fost singurul rănit.

În schimb, în accidentul de sâmbătă seara, petrecut în zona stadionului din Roznov, au fost rănite două persoane. Vinovat a fost un conducător auto în vârstă de 39 de ani, care era beat, s-a angajat în depăşirea unui autoturism staţionat şi a intrat într-o căruţă care venea din sens opus. Căruţaşul şi un pasager din atelaj au fost transportaţi la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Amândoi purtau veste reflectorizante şi nu consumaseră alcool. În schimb şoferul avea o concentraţie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal şi a rămas fără permis.

La fel de „vesel” era şi un individ din Gherăeşti, care a fost tras pe dreapta înainte de a provoca vreun accident. Tânărul de 23 de ani conducea un Ford Focus şi avea o concentraţie de 0,92mg/l. Când a fost vorba de mers la spital pentru recoltare de sânge, n-a mai fost de acord, aşa că s-a ales cu dosar penal pentru refuz.

Nu doar şoferii – care au stabilitate pe patru roţi chiar dacă nu se pot ţine pe două picioare – se dovedesc amatori de condus în stare euforică. Un mopedist din Rediu s-a urcat băut pe vehiculul cu doar două roţi, duminică dimineaţă, în jurul orei 7, şi şi-a luat un prieten drept pasager. A avut ghinionul să întâlnească o vacă, a încercat să evite animalul, iar mopedul s-a răsturnat. Mopedistul, care avea o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, a venit cu faţa de asfalt şi a suferit fractură de piramidă nazală, fractură de perete orbital drept, traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial şi multiple excoriaţii. Pasagerul, ceva mai norocos, a scăpat cu un traumatism cranian minor şi nişte contuzii.

Având în vedere obiceiurile „tradiţionale” de toamnă, poliţiştii vor organiza acţiuni mai dese şi pe toate drumurile din judeţ, pentru a-i depista pe cei care conduc băuţi, înainte de produce accidente şi a răni oameni nevinovaţi.

 Cristina MIRCEA

Articolul precedentCeahlăul – FC Botoşani 0-1 (0-1)
Articolul următorExclusivitate Ceahlăul® / Interviu cu academicianul Solomon Marcus