primar si vice sitePentru că a treia oară-i cu noroc, pietrenii au, în cele din urmă, Consiliu Local validat și atât consilieri, cât și primar cu jurământul depus. Totuși, deși s-a anunțat încă de acum două săptămâni că PSD va face alianță cu ALDE și PMP, rezultatul votului pentru viceprimari – Luminița Vîrlan (PSD) și Bogdan Gavrilescu (PMP) – demonstrează că unii au trădat.

Marea majoritate a consilierilor au ieșit fluturând buletinele de vot, astfel încât cei din jur să poată vedea clar cu cine au votat. Abia când din cabina de vot a ieșit Laurențiu Dulamă, de la PMP, liberalul Constantin Teodorescu, membru în comisia de validare, și-a amintit că face parte din comisie și a insistat ca votul să fie secret. Liderul PSD, Ionel Arsene, prezent și el în sală, l-a calmat pe liberal spunându-i că e alegerea consilierilor dacă își păstrează sau nu votul secret. În acel moment, Laurențiu Dulamă a reușit să stârnească râsul tuturor din sală, amintindu-și și el că face parte din comisia de validare.

Chiar dacă votul a cam fost la vedere, trădările tot au apărut. Cum liderul PSD nu a mai stat până la finalul ședinței, dar a purtat discuții minute bune cu ceilalți președinți ai partidelor alături de care a anunțat că va crea majoritate, am discutat cu cei rămași la ședința de constituire despre cum se vede rezultatul.

„Era firesc. Rezultatul votului este cel așteptat. Probabil că cineva, de undeva nu a votat conform înțelegerii. Noi, cei de la ALDE, am votat toți la unison. Am stabilit un lucru și ne-am respectat cuvântul. Se poate verifica. Noi am votat cu pixuri verzi ca să nu fie discuții. Numai noi, cei de la ALDE, am avut pixuri verzi pentru că eu m-am ocupat de acest lucru”, a declarat Constantin Iacoban, la ieșirea din sala de ședințe a Consiliului Local Piatra Neamț.

Liderul PMP a preferat să fie diplomat, urmând ca discuțiile despre trădători să le poarte cu ușile închise.

„Este un vot normal. Cel mai important lucru este că avem Consiliu Local constituit legal. Începând de acum, putem să ne apucăm de treabă pentru cetățenii municipiului Piatra Neamț”, a spus Laurențiu Dulamă, liderul PMP.

Imediat după terminarea ședinței de constituire a Consiliului Local Piatra Neamț, primarul Dragoș Chitic, alături de cei doi viceprimari aleși de consilieri, au ținut o conferință de presă.

„Este evident faptul că mi-aș fi dorit un viceprimar din partidul pe care îl reprezint, din Partidul Național Liberal, dar, așa cum s-a anunțat public, s-a format o majoritate alcătuită din Partidul Social Democrat, Partidul Mișcarea Populară, respectiv ALDE, care astăzi a reușit să-și impună, printr-un vot democratic, cele două propuneri de viceprimari. Vreau să-i felicit cu această ocazie și vreau să le lansez invitația clară de a face echipă, de a colabora la conducerea Primăriei. Primăria Piatra Neamț și orașul Piatra Neamț nu-și permit, în acest moment, un conflict politic, nici în partea de conducere administrativă, nici în partea de conducere legislativă, în Consiliul Local”, a spus primarul Dragoș Chitic.

Întrebat despre ce a reușit să obțină PNL prin cele două ședințe de validare la care nu s-a prezentat, primarul a spus că a reușit să poarte câteva discuții cu cei din majoritate, chiar dacă nu atât de multe pe cât și-ar fi dorit, și că și-a creat o imagine despre ce vor reuși să facă de acum înainte la Primărie.

Noul viceprimar Bogdan Gavrilescu a preferat să nu comenteze rezultatul votului de azi, dar a spus că abia așteaptă să înceapă treaba la Primărie, având în vedere că lucrurile au intrat, în cele din urmă pe făgașul normal: „Îmi doresc să ducem mai departe viitorul orașului pe culmile cele mai înalte. După 4 luni de campanie alături de Partidul Mișcarea Populară, îmi doresc să îndeplinim dorințele cetățenilor și să facem un viitor pentru copiii noștri”.

Și al doilea viceprimar, Luminița Vîrlan, a spus că speră să continue proiectele începute deja, dar a avut și un comentariu legat de votul pentru funcțiile de viceprimari.

„E un moment important, în care orice început presupune și entuziasm și încredere și bune intenții. Sper să le păstrez pe toate acestea de-a lungul mandatului. Îmi doresc să continuăm proiectele bune pentru Piatra Neamț și să inițiez proiecte pentru municipiu. Sunt pietreancă și sunt foarte mândră să spun că sunt singura moldoveancă din familie. Vom vedea care a fost motivul pentru care nu s-a respectat înțelegerea. Este corect ca anumite lucruri, pe care le stabilim cu onestitate și claritate, să le ducem la capăt așa cum trebuie și așa cum ni le asumăm. Sunt convinsă că derapajul nu a fost la noi”, a spus Luminița Vîrlan.

Luminița Vîrlan va depunde astăzi jurământul și la Consiliul Județean, urmând ca, în următoarele 15 zile, să renunțe la mandatul de consilier județean. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentVACANŢE MUZICALE 2016, ZIUA A III-A
Articolul următorBacalaureat în Neamț – 2 eliminați din examen, „pe barba lor”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.